benvinguts a aquest camí de reflexions i opinions impulsades pel desig de collir les roges i dolces cireres.

dissabte, 12 d’octubre del 2013

Are you loving it ?

Nancy Salgado
Nancy Salgado és una dona de 26 anys, mare de dos fills que treballa de caixera a l'empresa Mc Donalds des de fa 10, en tot aquest temps no ha tingut cap augment salarial i des d'aleshores cobra un sou de 8,25$ l'hora (6,08€ ).
Nancy es queixà al propietàri del famós restarurant de menjar ràpid, aprofitant una conferència que el Sr.Jeff Stratton feia a la ciutat de Chicago:
 "10 anys en aquesta empresa i no guanyo ni per a comprar sabates als meus pobres fills" li espetegà en mig de l'auditori. El Sr. Stratton li contestà sense cap vergonya i amb la tranquil.litat que tenen els éssers superiors, que ell en portava 40.
Tot seguit la senyora Salgado fou detinguda per la policia per atrevir-se a importunar l'amo.
Els treballadors de Mc Donalds a USA estan portant una valerosa lluita arreu del país per aconseguir llibertats sindicals, concretament poder tenir un comitè de treballadors sense patir represàlies i un salari de 15$ l'hora (11,06€) La presidència dels USA vol establir un salari mínim federal de 9 $ l'hora, encara que en alguns estats com a California el salari mínim se situa a 10 $ l'hora.(7,38€)
A Catalunya un cambrer cobra al voltant de 5,5 € l'hora i a Londres 6 £ (7,01€). Arreu del món els treballadors són empesos cap a la pobresa
El capitalisme global unifica les condicions universals dels treballadors enfortint-se a costa de les classes treballadores,feliç per l'èxit escampa la seva alegria; I'm loving it, diuen.  
Està encantat de com  li van les coses.
 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada