benvinguts a aquest camí de reflexions i opinions impulsades pel desig de collir les roges i dolces cireres.

dijous, 16 de febrer del 2012

simetria asimètrica variable


Pantocràtor de Sant Climent de Taüll
La ministra espanyola de foment Ana Pastor, ens ha parlat de simètria a la roda de premsa on presentava el corredor ferroviari  central com a prioritari per  a espanya.
No de  la simetria que podem trobar a la natura ,per exemple als cristalls de gel d'un floc de neu,o la representada  en nombroses obres d'art, com per exemple a les pintures romàniques de Sant Climent de Taüll, entre les que destaca el Pantocràtor, sinó la que hom pot observar a les vies de tren
....I avaçant per vies de tren ens diu que el paisatge que l'abelleix de veure és el d'una espanya simètrica. 
Ja m'imagino la bellesa impactant d'un paisatge simètric, que conservi la simetria en hieràtica exposició, malgrat s'avanci amb alta velocitat. Tot igual, arreu de la mateixa manera; una i no cinquanta-una o millor encara ,com la Santíssima Trinitat, però a l'engròs; cinquanta-una en una......grande i libre,.....i simètrica.
Els dirigents polítics espanyols són així s'embalen i s'embalen .....i no hi ha qui els pari. Són capaços de travessar les entranyes del Pirineu, i amunt que ja pagaran els catalans !!

La ministra parlava de vies de tren i no de pintura romànica , però la simetria a la que es referia és ,se'ns dubte, la del Pantocràtor de Taüll; ells són al centre i el centre, la llum sobre el que totes les coses han de girar en perfecte simètria i submissió i més enllà del centre només foscor i heretgia.
L'obsessió per la simètria d'un estat simètricament espanyol que tenen els dirigents polítics del PP i les institucions espanyoles, es troba a faltar quan es tracta d'aplicar una justícia simètrica per a totes les persones, un salari simètric per a tots els assalariats, uns impostos simètrics per a tothom, un habitatge simètric per a tots els ciutadans.....
I es que resulta que el seu amor per la simètria és asimètric  i segons els convé mantenen i fomenten la desigualtat i el desequilibri, no fos cas que acabessim tots, sinó iguals, pareguts.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada