benvinguts a aquest camí de reflexions i opinions impulsades pel desig de collir les roges i dolces cireres.

dimecres, 12 de març del 2014

Banderes esquinçades


Turó de la Creu de Gurb (Viquipèdia)


No han passat gaire més de dos anys des que els ciutadans vam decidir sortir al carrer i penjar les estelades als balcons, després als turons de les muntanyes i finalment a les rotondes de molts municipis.
Són tantes les coses que han succeït i algunes de tanta transcendència, que de vegades em sorprenc a mi mateix comparant-les amb la visió comprimida d'un videoclip.  Totes aquestes coses, van deixant marques a la nostra societat com  a les banderes que el sol descoloreix i el vent estripa.
Però des que el president de la Generalitat del nord, va dir que el 9 de novembre d'enguany seria la data del referèndum, es va produir una sensació d'encalmada desorientadora.


La paraula calma té sinònims tan engrescadors  com serenor, placidesa i tranquil·litat, però posada en termes marítims (on sembla tenir l'etimologia) comença a tenyir-se de conceptes desencoratjadors, i ja no diguem si la calma és blanca, que és un dels pitjors enemics de la navegació a vela. 
En termes marítims la calma i especialment la calma blanca, no és aquell espai plàcid que t'acarona i et fa gaudir del moment, sinó el desassosec producte de la incertesa i la impotència, la quietud que t'aixafa i desespera. L'esgarrapada de la mort.
 Hem de tornar al carrer i renovar les banderes. Cridar a la mobilització que retorna el vent a les veles. A rem hem d'allunyar-nos d'aquesta posició que ens manté en aquesta calma blanca, la institucionalització de la reivindicació independentista, que no augura res de bo a aquest poble on el pobres ja són un 25% , és a dir, un milió vuit-cents vuitanta quatre mil nou-cents cinc catalans, segons les darreres dades publicades corresponents al 2011.








1 comentari:

  1. Así es, la lucha debe de continuar, y más, aprovechando que ahora hay vientos favorables en otras partes del mundo.

    ResponElimina